Activiteiten Dutch Design Week

Ook Wynwood heeft gedurende de Dutch Design Week een aantal bij bijzondere activiteiten. Deze zijn in en rondom het restaurant te vinden, hieronder een overzicht.

Ovalit
Ovalit is ontworpen door Miklós Leits en Pieter Kout. Dit kunstwerk creëert verschillende sferen afhankelijk van de lichtintensiteit en de positie in de ruimte. De grijze ovale shell wordt gevormd en gepolijst met de hand. Alle kristallen worden daarna één voor één in de lamp geplaatst. Door deze kristallen krijgt het gereflecteerde licht een natuurlijke zachtheid. Deze bijzondere lamp zal in de lounge van Wynwood te zien zijn.

Shocking Orange
Ter ere van de feestelijke herdenking van de 500e verjaardag van het overlijden van Jheronimus Bosch, ontwikkelde Reinier Bosch samen met Shocking Orange een speciale chocolade bonbon. U kunt proberen deze wonderbaarlijke wezens met magische smaken voor de eerste keer tijdens de DDW in Wynwood aanschouwen.

Koens, Van Laarhoven en De Jonge
Tijdens de Dutch Design Week wordt de oude machinekamer van Philips omgetoverd tot pop-up restaurant. Hiervoor ging Jurgen Koens de samenwerking aan met chef-kok Wouter van Laarhoven. Iedere gang krijgt een geheel eigen karak- ter door de presentatie op unieke ontwerpen van Jennifer de Jonge. Deze vormen een brug tussen de stoere industriële locatie en het verfijnde menu op sterrenniveau.

Intelligentia ICE: I Eat, Therefore I Am
Een samenwerking vanuit Intelligentia ICE met ontwerpers, chefs en psychologen resulteerde in een bijzonder diner. In 12 gangen bepalen intuïtieve keuzes wat je eet, welke zintuigen we prikkelen, en wat het meest kenmerkend is aan jouw karakter. Dit is een “Once in your lifetime expierence” waarbij de gast kwalitatief hoogstaande en soms zeer innovatieve gerechten ervaart. Wouter van Laarhoven heeft een aantal gerechten ontwikkeld voor dit bijzondere menu.